Solutii inovatoare pentru afaceri competitive si eficiente

Compania

Infiintata in noiembrie 1992 ca o companie privata, Omnilogic este una dintre cele mai importante companii IT&C din Romania. Specializata in furnizarea de produse si solutii de networking si telecomunicatii, Omnilogic este furnizorul principal al industriei de telecomunicatii din Romania gratie parteneriatelor solide cu companii de renume in industria IT&C precum Oracle, Alcatel-Lucent Enterprise, Mitel, Nokia, Avaya, Nice si multi altii. Compania a fost profitabila inca din primul an de activitate si a pastrat aceeasi evolutie financiara.


Pentru a tine pasul cu ultimele tendinte din industrie, Omnilogic a anticipat migrarea modelului curent din zona de distributie catre zona de data center si distributia de continut in timp real. Astfel, odata cu amenajarea propriului campus (care acopera peste 3 hectare si 15.000 m2 de spatiu construit), compania a pus bazele primului data center de nivel 3 din Romania in noul sau sediu din Otopeni.


In februarie 2010, Omnilogic a lansat in premiera in Romania, un prim program denumit “OmniVServ”, incorporat in initiativa sa de promovare a cloud computing-ului in Europa de Sud-Est, initiativa identificata sub numele de “OmniVCloud”.


Desi extrem de important la acest moment, programul OmniVServ reprezinta doar primul pas in articularea unei strategii coerente de cloud computing pentru regiunea noastra geografica (SE_Europe). Conform business-plan-ului Omnilogic, practic in fiecare trimestru al lui 2010 vor fi adaugate noi servicii si produse (infrastructura, software si servicii profesionale), toate in regim on-demand.