Corporate News Banner

News Page

A fost inaugurat primul Oracle Partner HUB din Romania

2012-05-08 17:06:18
 

Oracle Romania impreuna cu Omnilogic in calitate de "Value Added Distributor", au inaugurat astazi primul Oracle Partner HUB din Romania, o initiativa care pune la dispozitia partenerilor o echipa dedicata de specialisti si cele mai noi tehnologii capabile sa sustina procesul de inovare continua si de extindere a portofoliul de solutii Oracle oferite pe piata regiunii SEE (Southern and Eastern Europe). Migrarea solutiilor de pe alte platforme pe platforma Oracle, demonstratii tehnologice, seminarii periodice, training-uri si workshop-uri tehnice sunt doar cateva exemple de servicii care vor fi organizate la sediul Oracle Partner HUB.

Investitia comuna a celor doua companii in Oracle Partner HUB vine sa sprijine dezvoltarea continua a ecosistemului de parteneri prin:

 

  • Oracle Partner Academy – care ofera cursuri de instruire specializata pentru parteneri in solutii Oracle la tarife reduse.
  • ISV Migration Center – care sprijina practic si tehnic partenerii in procesul de migrare a solutiilor existente catre Platforma Oracle.
  • Oracle Studio – care ofera partenerilor un spatiu dedicat unde pot organiza prezentarea de solutii in fata clientilor, pot avea intalniri cu alti profesionisti si pot organiza evenimente de networking.
  • Demo Center bazat pe solutiile "Engineered Systems" de tip Exa (Exadata Database Machine, Oracle Database Appliance).

 

Oracle Partner HUB-ul deschis in Campusul Omnilogic din Otopeni reprezinta cel de-al patrulea Partner HUB in zona Central si Est Europeana, celelalte fiind localizate in Moscova, Istanbul si Cracovia. Cu o suprafata de 250 mp, HUB-ul va oferi distribuitorului cu valoare adaugata (VAD) Omnilogic si partenerilor sai de servicii oportunitati de crestere si dezvoltare rapida a business-ului lor. Oracle Partner HUB este structura care va ajuta partenerii Oracle sa demonstreze beneficiile utilizarii platformelor Oracle, un loc in care partenerii pot testa sistemele Oracle intr-un mediu real, pot accesa direct expertii Oracle, pot dobandi mai multe cunostinte despre produsele si solutiile Oracle, se pot instrui si specializa astfel incat sa poata oferi asistenta in proiectele de migrare.

"Oracle Partner HUB va functiona prin cooperarea permanenta dintre Oracle si Omnilogic. Este o investitie comuna si ambele parti sunt increzatoare ca activitatile viitoare vor consolida relatiile cu partenerii existenti, vor construi o comunitate puternica de parteneri si vor consolida identitatea si valoarea marcilor Oracle si Omnilogic in Romania." a declarat dl. Michel Clement – Vice President Central Europe Cluster, Oracle.

Oracle Partner Academy este facilitatea dedicata instruirii partenerilor. Cursurile sunt concepute exclusiv pentru a intruni nevoile partenerilor, ceea ce include o durata redusa a cursurilor pentru a minimiza absenta de la serviciu si accesul la instructori profesionisti, cu expertiza in domeniu.

Centrul de migrare ISV Oracle este o facilitate disponibila tuturor partenerilor ISV care doresc sa migreze sau sa efectueze upgrade-ul solutiilor lor la cele mai recente tehnologii Oracle si ofera acces la echipamente din clasa centrelor de date de varf, experti pe produse si un mediu profesional, securizat pentru nevoile de dezvoltare si testare ale partenerilor.

"Partenerii pot profita de consultanti experimentati, care vor oferi acel suport la nivel de expert de care partenerii au nevoie pentru a migra, a optimiza si a-si valida fara probleme solutia lor cu tehnologia Oracle. Centrul de migrare ISV este echipat cu hardware si software pentru a satisface nevoi de testare si dezvoltare." a afirmat dl. Sorin Mindrutescu – Country Leader, Oracle Romania.

Oracle Studio este un spatiu dedicat, proiectat pentru prezentarea solutiilor partenerilor, pentru desfasurarea de evenimente si pentru socializarea cu alti profesionisti in domeniu fiind oferit gratuit partenerilor. Este deschis tuturor membrilor OPN, indiferent de nivelul de venituri pentru Oracle.

"Oracle Partner HUB ofera beneficii tangibile si valoroase partenerilor nostri: loc de intalnire si dialog, instruire, conexiuni de afaceri, acces la tehnicienii si expertiza Oracle, oportunitatea de a utiliza tehnologie de varf si de a face parte dintr-o comunitate IT profesionista" a spus dl. Gabriel Marin – CEO Omnilogic.

Omnilogic a infiintat un demo-center in propriul sau Centru de Date (Omnilogic Data Center) pentru a facilita demonstrarea solutiilor Oracle partenerilor si clientilor acestora.

„Succesul nostru in maximizarea oportunitatilor de vanzari pentru Oracle si resellerii nostri depinde de o cunoastere temeinica a produselor Oracle si a nevoilor pietei, de o prezenta activa in canalul de vanzari, de o retea puternica de reselleri dedicati, de abilitatea de a oferi servicii tehnice si de suport. Programele noastre de marketing si de certificare ajuta resellerii sa identifice si sa adreseze oportunitatile clientilor si ale pietei.“, a afirmat dna. Vali Gaitan, Senior Director Indirect Sales la Omnilogic.

Oracle a ales Omnilogic pentru expertiza extinsa, pentru excelenta in livrarea aplicatiilor, tehnologiei si hardware-ului si pentru modul unic de abordare a cerintelor clientilor comuni. „Din relatia de cooperare cu Omnilogic ne asteptam in particular la cresterea vanzarilor platformelor de tehnologie si a aplicatiilor noastre , precum si la vanzarea solutiilor de hardware si a sistemelor “Engineered Systems” pentru clientii mici si mijlocii, precum si pentru clientii mari, utilizand canalul de distributie. O retea de parteneri cu acoperire nationala inseamna o cunoastere profunda a pietei romanesti si reprezinta un atu deosebit.“, a afirmat Dl. Florin Draganescu, Oracle Alliance and Channel Manager.

"Omnilogic investeste continuu in dezvoltarea resurselor sale dedicate produselor si solutiilor Oracle, bazandu-se pe o echipa de profesionisti specializati in tehnologia Oracle, cu abilitati de vanzare, pre si post-vanzare si marketing. Pentru toti clientii ingrijorati de costurile si reducerea la minim a efectului de intrerupere a afacerii lor, Omnilogic pune la dispozitie acestora mai multe echipamente demo Oracle", a declarat dl. Gabriel Marin, CEO Omnilogic.

Echipamentele demo existente in Demo-Center-ul Omnilogic sunt urmatoarele: Oracle Exadata Database Machine, Oracle Database Appliance, storage-ul ZFS3720.

Partner HUB-ul Oracle de la Bucuresti reprezinta o investitie semnificativa in Romania si ofera o oportunitate extraordinara pentru Oracle si Omnilogic de a dezvolta piata IT&C nationala. HUB-ul ofera servicii noi si profitabile partenerilor existenti, atrage noi parteneri, activeaza partenerii in vederea cresterii business-ul, creste loialitatea si implicarea acestora, consolideaza marca Oracle si profilul Omnilogic, ofera valoare adaugata tangibila comunitatii de parteneri.

Pentru a fi permanent la curent cu noutatile introduse pe piata de catre Oracle si cu programul cursurilor programate sa se desfasoare in Partner Academy, vizitati-ne la www.omnilogic.ro/ro/oracle-partner-hub.