Corporate News Banner

News Page

Pozitia Omnilogic referitoare la numele domnului Gabriel Marin

vehiculat in media din Romania

2015-09-30 20:11:34
 

Se vehiculeaza in media, de o anumita perioada de timp, numele firmei Omnilogic si al dlui Gabriel Marin, Director General Omnilogic in legatura cu afacerea achizitionarii licentelor Microsoft de catre Guvernul Romaniei  (incepand cu 2002 si pana in 2009) si mai recent, cu noua investigatie a afacerii EADS.

Pozitia oficiala a Omnilogic pe care dorim sa o facem publica este urmatoarea:

Persoana care apare in documentele oficiale DNA fie sub pseudonimul “Marin Gabi" sau in alte documente chiar "Marin Gabriel" (si care a aparut sub acelasi pseudonim si ca denuntator principal atat in afacerea achizitiei de licente Microsoft de catre Guvernul Romaniei in perioada 2002-2009 cat si in dosarul EADS, recent deschis) NU are nimic de a face cu dl Gabriel Marin,  Director General Omnilogic.

In cel mai bun caz poate fi vorba de o simpla coincidenta de nume (desi este foarte putin probabil ca este o simpla intamplare, martorul respectiv alegandu-si probabil, cu buna stiinta, un nume foarte cunoscut in lumea IT&C-ului romanesc).

NU INTAMPLATOR, IN TOATE DOCUMENTELE APARUTE IN MEDIA MARTORUL CARE SE ASCUNDE SUB ACEST NUME, NU ARE NICI UN ELEMENT DE IDENTIFICARE - nici macar data de nastere sau CNP,  fara sa mai vorbim de semnatura denuntului care nu are nici o legatura cu semnaturile publice ale directorului Omnilogic, dl Gabriel Marin, toate acestea fiind probabil o precautiune necesara in cazul martorilor acoperiti. In plus, insasi numele si prenumele sunt inversate, Gabriel aparand ca nume de familie si Marin ca prenume.

Atat dl. Gabriel Marin, Director General Omnilogic, cat si Omnilogic ca firma, NU AU AVUT, LA NICI UN MOMENT, DIRECT sau INDIRECT, vreo legatura de afaceri cu vreuna din firmele implicate in scandalul achizitiei licentelor Microsoft de catre Guvernul Romaniei, cu Microsoft direct sau mai recent, cu vreuna din entitatile mentionate in diverse medii de informare ca fiind implicate in derularea contractelor EADS.

De altfel, este de notorietate in industria locala de IT&C, relatia exploziva intre Omnilogic si corporatia Microsoft: Omnilogic a intrerupt brusc orice relatie comerciala cu Microsoft inca din 1998 si a sustinut in numeroase interviuri din presa locala (in ultimii aproape 20 de ani), faptul ca in Romania Guvernul ar fi trebuit sa cumpere solutii Open-Source si nu licente Microsoft.

In consecinta, am solicitat reprezentantilor media din Romania sa efectueze corectiile necesare in fluxurile lor informative. Va asiguram ca vom urmari in continuare, cu interes, investigatiile media pe aceste subiecte fierbinti (MICROSOFT si EADS), convinsi fiind ca cetatenii Romaniei trebuie sa cunoasca toate detaliile acestor afaceri.

Nu in ultimul rand, aflarea identitatii reale a acestui personaj ar fi mai mult decat benefica pentru comunitatea de IT&C din Romania si din regiune, evident confuzionata de alaturarea absolut neadevarata a numelor Omnilogic si Gabriel Marin atat in afacerile achizitiei de licente Microsoft cat si EADS.

Departamentul Comunicare Omnilogic