Corporate News Banner

News Page

Omnilogic a facut o donatie in bani pentru Sectia de Chirurgie

I din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central

2010-07-30 20:43:00
 

Omnilogic a facut o donatie generoasa in bani pentru Sectia de Chirurgie I din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central in vederea achizitionarii de instrumentar pentru chirurgia laparoscopica.

 

"Acest instrumentar va aduce beneficii importante medicilor si pacientilor atat ca performanta a actului operator, cat si a calitatii vietii prin refacere postoperatorie si reinsertie sociala rapida" a declarat seful Sectiei Chirurgie I, Dr. Col. Artenie Teodor.

 

"Consider un gest firesc sa fim receptivi la tot ce inseamna sanatatea si problemele cu care se confrunta lumea medicala in prezent. Dincolo de carentele grave cu care se confrunta sistemul de sanatate romanesc, investitiile in sanatate sunt o forma civilizata si foarte raspandita de responsabilitate sociala. Ne-au impresionant forta si dorinta extraordinara a medicilor de la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" de a-si imbunatati calitatea si siguranta actului medical." a declarat dl. Gabriel Marin, Director General Omnilogic.

 

In practica mondiala, chirurgia laparoscopica s-a impus rapid si a cunoscut o ampla dezvoltare în ultimul deceniu. Acesta metoda moderna de tratament chirurgical minim invaziv se adreseaza potential tuturor pacientilor (indiferent de varsta si sex) care necesita un act operator care poate fi efectuat prin aceasta tehnica. Interventiile chirurgicale laparoscopice sunt contraindicate doar la pacientii aflati în stari critice, dar si în absenta unei dotari tehnice minimale sau a unei experiente operatorii insuficiente.