Corporate News Banner

News Page

Check Point lanseaza un nou software ce permite controlul

accesului la Facebook si alte aplicatii Web 2.0

2010-08-03 17:18:24
 

Check Point® Software Technologies Ltd. (Nasdaq: CHKP), liderul mondial in securitate Internet anunta lansarea Application Control Software Blade ce permite organizatiilor sa securizeze si sa administreze utilizarea a mii de aplicatii in organizatii. Noul blade integreaza tehnologia unica CheckPoint UserCheck ce implica angajatii in procesul decisional si permite administratorilor IT sa adapteze politicile de utilizare a aplicatiilor. In plus, aceasta ofera o vizibilitatea de neegalat a aplicatiei prin valorificarea Check Point AppWiki, cea mai mare librarie de aplicatii, cu mai mult de 50.000 de widgets si peste 4500 aplicatii Internet, inclusive social networking, instant messaging si media streaming. Pentru prima data, companiile beneficiaza de o combinatie unica de tehnologie, constientizare a utilizatorului si controlul aplicatiilor – toate disponibile intr-o singura solutie.

 

Conform unui studiu global realizat de CheckPoint si Ponemon pe un esantion de 2100 de administratori IT, majoritatea considera ca angajatii au un rol esential in eforturile organizatiei de a diminua riscurile de securitate asociate aplicatiilor Internet emergente. CheckPoint vine cu o abordare diferita a controlului aplicatiilor ce ofera o combinatie unica de tehnologie de securitate si constientizarea utilizatorului, ambele necesare angajatilor ce utilizeaza instrumente Web 2.0 pentru a nu pune in pericol securitatea retelei.

 

Noul software al CheckPoint, Application Control Software Blade, permite organizatiilor sa defineasca politici de control a aplicatiilor web care sa vina in intampinarea nevoilor specifice ale organizatiei si angajatilor. In plus, noul blade integreaza tehnologia inovativa a CheckPoint, UserCheck, ce alerteaza utilizatorii asupra potentialelor riscuri ale aplicatiilor si intreaba angajatii daca se foloseste in interes de serviciu sau personal. Solutia educa utilizatorii in spiritul politicilor corportive, oferindu-le administratorilor IT informatii privind tendintele de utilizare. Avand la baza arhitectura Software Blade a CheckPoint, Application Control Blade poate fi activata cu un click din oricare gateway de securitate CheckPoint, permitand organizatiilor sa impulsioneze infrastractura existenta. Noul blade este administrat central prin intermediul unei singure console de administrare a securitatii, iar administratorii IT au posibilitatea sa monitorizeze si sa controleze utilizarea aplicatiilor in functie de identitate, la nivel de utilizator sau grup, frecventa si nivel de risc cu analiza unificata a evenimentelor. Noul blade permite accesul anumitor indivizi sau grupuri la aplicatii, in timp ce ii restrictioneaza pe altii.

 

Informatii suplimentare despre Check Point Application Control Software Blade pot fi obtinute accesand http://www.checkpoint.com/products/softwareblades/application-control.html. Pentru a naviga printr-un demo al CheckPoint AppWiki, vizitati http://appwiki.checkpoint.com.

 

“Cea mai noua inovatie CheckPoint in domeniul firewall, combinata cu libraria noastra de aplicatiii – de 50 de ori mai mare decat oricare alta din industrie – ofera organizatiilor cea mai larga si flexibila protectie, fara a priva companiile de avantajele utilizarii Web 2.0,” a concluzionat Dorit Dor, vice-presedinte al Check Point Software Technologies.

 

Disponibilitate

 

Check Point Application Identity/Control Software Blade va fi disponibil pentru achizitie prin Omnilogic in cel de-al patrulea semestru din 2010.