Corporate News Banner

News Page

Oracle lanseaza Oracle Solaris 11, primul Cloud OS

2011-12-05 16:35:04
 

Oracle a anuntat astazi disponibilitatea Oracle Solaris 11, primul sistem de operare Cloud conceput sa satisfaca cerintele de siguranta, performanta şi scalabilitate ale implementarilor bazate pe cloud. Oracle Solaris 11 permite clientilor sa ruleze cele mai solicitante aplicatii de tip enterprise in cloud-uri private, hibride sau publice.

Fiind primul sistem de operare complet virtualizat (SO), Oracle Solaris 11 ofera functionalitati de virtualizare incorporate şi complete pentru sisteme de operare, resurse de retea şi de stocare:

  1. Pe langa functionalitatile incorporate de virtualizare, Oracle Solaris 11 este conceput pentru virtualizarea serverelor prin intermediul Oracle VM atat pe sisteme x86, cat şi pe sisteme SPARC, oferind flexibilitate in implementare şi posibilitati de migrare securizata in timp real.
  2. Virtualizarea oferita de Oracle Solaris Zones scaleaza pana la cateva sute de zone pentru fiecare nod fizic, cu un consum suplimentar de resurse de 15 ori mai mic decat VMware şi fara impunerea de limite artificiale asupra resurselor de memorie, retea, procesor şi de stocare.
  3. Noua solutie integrata de virtualizare a retelei le permite clientilor sa creeze topologii de centre de date de performanta ridicata, cu costuri reduse, in cadrul unei singure instante de SO pentru flexibilitate extrema, control al latimii de banda şi monitorizare permanenta.

Oracle Solaris 11 ofera posibilitati complete de gestiune a intregii infrastructuri – sistem de operare, hardware fizic, retea şi stocare, precum şi pentru nivelul de virtualizare. Noua modalitate de gestiune conectata din cloud garanteaza clientilor ca au intotdeauna cele mai noi actualizari pentru Solaris de la Oracle, iar serviciile proactive ajuta clientii sa obtina un timp maxim de functionare fara intreruperi.

Oracle Enterprise Manager Ops Center, acum inclus in suportul pentru sisteme, ofera gestiune convergenta a sistemelor, permitand control centralizat in intreaga companie asupra resurselor hardware, de sistem de operare şi de virtualizare.

Oracle Solaris ZFS ofera fundatia pentru date şi gestiunea stocarii lor din Oracle Solaris 11, furnizand integritate extrema a datelor, grupuri de stocare bazate pe memorii flash, criptare la cea mai mare viteza şi scalabilitatea necesara pentru a stoca şi a gestiona cantitati nelimitate de date. Cu ajutorul deduplicarii oferite de Oracle Solaris ZFS, clientii pot reduce de pana la 10 ori cerintele de stocare in medii virtualizate.

Oracle Solaris 11 ofera caracteristici „implicit securizate”, inclusiv pornirea sistemului, acces de tip root bazat pe roluri şi auditare cu impact scazut pentru implementari de data centere atat in cloud, cat şi traditionale. Accelerarea criptarii integrata din Oracle Solaris 11 ofera un spor de performanta de patru ori mai mare comparativ cu criptarea oferita de IBM AIX.

Oracle Solaris şi aplicatiile software de la Oracle sunt concepute impreuna, testate impreuna, pot fi implementate impreuna şi sunt suportate impreuna pentru a oferi comutare rapida in caz de erori, fiabilitate imbunatatita şi performanta a aplicatiilor de pana la 10 ori mai buna.

  1. Echipele de dezvoltare Oracle Solaris au depus eforturi inginereşti comune pentru a creşte performanta, disponibilitatea, securitatea şi posibilitatile de gestionare ale Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g şi ale aplicatiilor bazate pe Java in Oracle Solaris.
  2. Intre noile imbunatatiri din Oracle Solaris 11 sunt incluse gestiunea optimizata a memoriei partajate, imbunatatiri I/O, gestiunea integrata a resurselor şi externalizarea operatiunilor criptografice.

Oracle Solaris 11 este platforma ideala pentru a rula aplicatii critice de tip enterprise in medii virtualizate de dimensiuni mari in plan orizontal, precum şi in medii integrate vertical pe o gama larga de servere SPARC şi x86. Clientii pot:

  1. Sa ruleze oricare dintre cele 11.000 de aplicatii suportate astazi in Oracle Solaris 11, cu compatibilitate binara garantata prin Oracle Solaris Binary Application Guarantee Program.
  2. Clientii pot sa işi pastreze investitiile deja existente prin folosirea instrumentelor P2V şi V2V pentru a muta mediile lor existente Oracle Solaris 10 intr-o Oracle Solaris 10 Zone, in acelaşi timp caştigand acces la cele mai recente imbunatatiri prezente in Oracle Solaris 11. Cea mai recenta versiune de Oracle Solaris este conceputa pentru a oferi un management al ciclului de viata la nivel de cloud prin medii de boot securizate şi fara erori, anulari sigure ale schimbarilor, upgrade-uri de patru ori mai rapide şi reporniri ale sistemului de 2,5 ori mai rapide, punand in valoare puterea Oracle Solaris ZFS.

Oracle Solaris 11, Oracle Enterprise Manager Ops Center şi Oracle VM sunt incluse ca parte din suportul de sisteme in toate serverele Sun de la Oracle, oferind clientilor caracteristici de cloud integrate.