Cloud Computing

Cum functioneaza

Overview

Omnilogic Cloud Computing va ofera putere de calcul si control fara precedent asupra unei infrastructuri cloud computing de inalta disponibilitate. Arhitectura noastra cloud computing si interfata Web intuitiva va ofera acces la puterea de procesare la cerere, printr-un singur clic. Platiti numai pentru ce utilizati si porniti serverele in numai cateva minute.
Purtand marca OmniVCloud, solutia de cloud computing oferita de Omnilogic este o platforma gestionata, care va ofera puterea de a aloca foarte rapid resursele de operare pentru aplicatiile dvs. de importanta cruciala. in loc sa cumparati servere costisitoare, serviciile de Cloud Computing de la Omnilogic va permit sa controlati un centralizator de resurse de procesare, stocare si retelistica si va permit sa utilizati la cerere capacitatea serverului.
Omnilogic Cloud Computing va ofera operare flexibila, de inalta performanta, exact asa cum aveti nevoie, cand aveti nevoie, oferindu-va puterea si controlul de a configura resursele exact la modul in care aveti nevoie de ele - si veti plati doar pentru capacitatea pe care o utilizati.


Arhitectura

Omnilogic Cloud Computing este construit pe cel mai bun datacenter din clasa sa si pe infrastructura de calcul care alimenteaza serviciile de gazduire administrate de Omnilogic. Aceasta inseamna ca aplicatiile dvs. ruleaza pe platforma hardware din cadrul data centerului de nivel inalt al Omnilogic, cu unele din cele mai inalte standarde de securitate, disponibilitate, conectivitate si putere de calcul din industrie.


Caracteristici

Flexibilitate si control fara precedent
Intrucat este bazat pe resurse si nu pe unitati de server inflexibile si mari, Omnilogic Cloud Computing va permite alocarea precisa si dinamica a resurselor de calcul unde si cand este nevoie. si intrucat este bazat pe o platforma de calcul cu utilitate probata, pe diverse conexiuni la retea si pe centrul de date de nivel inalt, Omnilogic Cloud Computing dispune de scalarea, performanta si securitatea necesare pentru a satisface toate nevoile specifice ale afacerii dumneavoastra.

Alocarea dinamica in timp real
In centrul Omnilogic Cloud Computing se afla un portal Web puternic, o aplicatie care va permite sa alocati in mod dinamic servere dintr-un centralizator prealocat de resurse de calcul dedicate. in doar cateva minute puteti configura si aloca un server virtual, in functie de utilizare. O interfata de raportare va permite o perspectiva instantanee a performantei aplicatiilor si utilizarii resurselor.

Gestionata de experti
Omnilogic are experienta indelungata in proiectarea, implementarea, administrarea si optimizarea infrastructurilor complexe, de importanta vitala, a aplicatiilor pentru companii de top. Serviciul de Cloud Computing al Omnilogic este furnizat din data centerul de nivel inalt al Omnilogic, un data center construit conform celui mai inalt standard pentru infrastructura de centre de date si conectat cu majoritatea furnizorilor de comunicatii. Este construit pe tehnologie de clasa Enterprise si asistat de experti in servicii si tehnologie IT.

Virtualizat prin VMware
Omnilogic Cloud Computing este virtualizat prin VMware, liderul in tehnologia de servere virtuale. Platforma robusta si sigura de virtualizare a VMware va ofera libertate si control, fiabilitate completa si securitate inalta.

Usor de utilizat
Omnilogic Cloud Computing dispune de o consola Web simpla, bazata pe platforma cloud de inalta clasa de la Omnilogic, care permite accesul la capacitatea de calcul. Arhitectura bazata pe standarde inalte si suportul pe care il putem oferi pentru o gama larga de sisteme de operare inseamna ca suntem pregatiti pentru aplicatiile dvs. actuale, fara a fi nevoie de personalizare.

Fara angajamente
Cu Omnilogic Cloud Computing platiti numai pentru capacitatea pe care o utilizati, atunci cand o utilizati. Initierea necesita doar cateva minute.

Top-Tier Data Center
Arhitectura solutiei de Cloud Computing a Omnilogic este gazduita in data centerul Omnilogic, asigurand cele mai inalte standarde de securitate fizica, alimentare cu energie electrica, putere de calcul si sisteme de control.

Hipervizorul VMware
Hipervizorul VMware clusterizat (VMware HA) al solutiei de Cloud Computing a Omnilogic ofera redundanta fizica completa, eliminand timpul de nefunctionare cauzat de defectiuni hardware.

Infrastructura de retea Cisco
Infrastructura de retea si firewall Cisco redundanta ofera cele mai inalte standarde de disponibilitate si securitate.

Fibre-Attached SAN
Solutia de stocare complet redundanta asigura fiecarui server virtual performanta si disponibilitate pentru cele mai solicitante aplicatii.

Conectivitate
Omnilogic ofera conexiuni la retele diverse. Avem acorduri incheiate cu majoritatea operatorilor de telecomunicatii pentru a optimizarea traficului si asigurarea conexiunilor.

Automated Resource Balancing
Automated Resource Balancing (VMware DRS) ofera optimizare si monitorizare continua a hipervizorului pentru a asigura oricand performanta solutiei oferite.


Comparatie

Cloud computing reprezinta un subiect de actualitate. Pentru a intelege esenta sa, comparam cloud computingul cu modelele anterioare: gazduire, furnizarea de software ca serviciu (SaaS) si altele.

Conform Gartner:

  • Furnizarea unor solutii sub forma de serviciu in cuantumul unei taxe lunare, poate aparea in cazul unui model fix (gazduire) sau elastic (cloud).
  • OCloud computingul se diferentiaza fundamental prin natura sa elastica si este posibila gratie unor tehnologii de ultima generatie, acestea fiind si caracteristicile sale definitorii.
  • Intr-un model bazat pe SaaS, nu este necesara investiția in servere și infrastructura proprie. In acest caz sunt de remarcat flexibilitatea si posibilitatea de a scala solutia in functie de necesitatile organizatiei.
  • Un aspect major il reprezinta platforma de tip cloud este practic care sta la baza aplicatiilor de tip cloud.
  • Platforma aplicatiilor de tip serviciu (APaaS) este un mediu programabil „in the cloud“ — parte dintr-o platforma cloud mai extinsa.

SpecificatiiAici se afla o lista cu specificatii cheie, caracteristici si informatii de compatibilitate pentru OmniVCloud.


Mediul din centrul de date/Utilizarea clientilor
Numar de masini virtuale Pana la 60/client
Capacitate nominala 64000 masini virtuale
Capacitate nominala Pana la 60 pe client
Sisteme de operare Windows, RedHat, Linux, Solaris. Pentru mai multe informatii detaliate despre versiunile si sistemele de operare compatibile, va rugam sa accesati VMware’s Compatibility Guide.
Acces la administrarea serverelor virtuale VPN prin SSL si consola integrata
Adresa IP publica 1 per masina virtuala
Securitate Per firewall client


Configurarile masinilor virtuale
Procesoare virtuale 1, 2, 4, 8
Memorie 16GB maximum
Capacitate de stocare 2TB maximum

*Pentru alte configuratii care depasesc limita maxima, va rugam sa ne contactati la contact@omnivserv.com.